INBUKO BLOG

Kompas na tvojoj plovidbi

BREND STRATEGIJA - TEMELJ ZA IZGRADNJU TVOG BRENDA

Tvoj je brend odnos koji imaš sa svojim kupcem. Temelj svakog dobrog odnosa je komunikacija - jasna, istinita i otvorena. Komunikacija gradi tvoj brend. No, što komunicirati? Na koji način? Kome? Odogovori se nalaze u brend strategiji. Izrada brend strategije obuhvaća definiranje tvoje vizije, misije, vrijednosti, osobnosti, benefita te tvog idealnog kupca. Jasno poznavanje onoga što želiš postići, tvojih načina i snaga te profila i potreba tvog ciljanog kupaca, ključno je za izgradnju tvog brenda.

PROČiTAJ VIŠE

PREDUVJETI USPJEŠNOG BRENDIRANJA

S obzirom da proces brendiranja traži od poduzetnika vrijeme i posvećenost, važno da imaš jasne ciljeve zašto ulažeš u izgradnju brenda. Neki od ciljeva mogu biti povećati vidljivost na tržištu, povećati vrijednost proizvoda ili usluge, povećati prodaju… Svaki cilj ima zaseban pristup i ovisi o tome u kojoj si fazi poslovanja. Svakom cilju zajednički preduvjet je dosljednost. Ako razmišljaš o ulaganju u izgradnju svog brenda kako bi mogao dosljedno graditi svoj brend, u ovom blog postu donosimo ti najvažnije preduvjete uspješnog brendiranja.

PROČiTAJ VIŠE

ŠTO JE BREND IDENTITET?

Što je za čovjeka ime, glas, izgled i osobnost, to je za posao brend identitet. Tko si i tko želiš biti za svog kupca? Kako želiš da te percipira? Kako izgledaš i kako zvučiš?

PROČiTAJ VIŠE

Kako ti brendiranje pomaže prodaji?

Brendiranje i prodaja u izravnoj su vezi i upravo je ulaganje u brend jedan od načina za povećanje prodaje. Prodaja se događa odlukom o kupnji, a prije prethode faze stvaranja potrebe za proizvodom, istraživanja i informiranja, uspoređivanja i razmatranja da bismo na kraju donijeli odluku o izdvajanju novca. Svi smo mi i sami kupci i iskustveno znamo da se odluka o kupnji bazira na funkcionalnim i emocionalnim benefitima proizvoda ili usluge koju kupujemo.

PROČiTAJ VIŠE

PROIZVOD VS BREND

Danas je teško pronaći proizvod koji se ne može iskopirati prema svojim funkcionalnostima, ali ono što se ne može iskopirati je - jedinstvena emocija.

PROČiTAJ VIŠE

Na koje sve načine možeš uložiti u svoj brend?

Ako ovo čitaš, vjerojatno vjeruješ u vrijednost snažnog brenda i tražiš načine kako najbolje uložiti u razvoj vlastitog. Ulaganje u tvoj brend prije svega ovisi u kojoj si fazi poslovanja i koji su tvoji poslovni ciljevi.

PROČiTAJ VIŠE

Kada je vrijeme za ulaganje u brendiranje?

Od dva proizvoda ili usluge iste ili približne kvalitete, uvijek je uspješniji onaj koji ulaže u brend. Ulaganje u brendiranje tvoj je most od nevidljivog i prosječnog do poželjnog i atraktivnog proizvoda ili usluge. U kojem trenutku i fazi poslovanja onda krenuti s ulaganjem u razvoj brenda? Ulaganje u brend nije samo financijsko, već pretpostavlja i tvoje vrijeme i energiju. Bez obzira na fazu poslovanja, osnovni preduvjeti za ulaganje u izgradnju brenda su tvoja jasna vizija i kvalitetan proizvod ili usluga iza koje stojiš.

PROČiTAJ VIŠE

Brendiranje u turizmu

Imaš turistički objekt i spreman si za privlačenje svog idealnog gosta? Brendiranje tvog proizvoda i usluge istaknut će te u moru ponuda i olakšati da tvoj posao zaživi u punom potencijalu. Dijelimo s tobom što se nalazi u pozadini jedinstvenih objekata koji uspješno privlače ciljane goste. Emocije su srž turističkog iskustva, a tvoj objekt je važan dio istog.

PROČiTAJ VIŠE

Autentičnost je tvoja najbolja diferencijacija

Da bi te kupac izabrao, potrebna mu je emocionalna poveznica s tvojim proizvodom ili uslugom. Ispričati tvoje autentično zašto i kako najvažnije je što možeš učiniti da tvoj proizvod postane atraktivan tvom ciljanom kupcu. (...)

PROČiTAJ VIŠE