13.11.2023
|

PREDUVJETI USPJEŠNOG BRENDIRANJA

Sve je već interes za ulaganjem u brend, ali još uvijek malo poduzetnika uspijeva izgraditi snažan i autentičan brend. S obzirom da proces brendiranja traži od poduzetnika vrijeme i posvećenost, važno da imaš jasne ciljeve zašto ulažeš u izgradnju brenda. Neki od ciljeva mogu biti povećati vidljivost na tržištu, povećati vrijednost proizvoda ili usluge, povećati prodaju… Svaki cilj ima zaseban pristup i ovisi o tome u kojoj si fazi poslovanja. Svakom cilju zajednički preduvjet je dosljednost. Ako razmišljaš oulaganju u izgradnju svog brenda kako bi mogao dosljedno graditi svoj brend, u ovom blog postu donosimo ti najvažnije preduvjete uspješnog brendiranja.

 

Vizija tvog posla

 

Vizija kakav posao radiš i u kojem smjeru želiš ići važna je prilikom izgradnje strategije i brend identiteta, ali i u svim budućim fazama razvoja brenda. Gradnja brenda dugoročan je proces, a ako imaš jasnu viziju kojom si vođen svaka tvoja odluka bit će usklađena i doprinosit će jačanju percepcije tvog brenda.

Ako imaš odgovore na ova pitanja spreman si za brendiranje:

• Kako planiraš razvijati svoj posao u budućnosti?

• Tko je tvoj ciljani kupac?

• Kako želiš da te tvoj ciljani kupac percipira?

 

 

Razumijevanje utjecaja komunikacije


Brendiranje je komunikacija. Ako ne pričaš svoju priču dopuštaš svakom pojedinom kupcu da sam interpretira i odlučuje o vrijednostima i osobnosti tvog proizvoda, a tada se tvoj proizvod ili usluga gubi u šumu različitih mišljenja. Važno je da razumiješ da je sve u tvojim rukama. Ispričati tvoju priču, benefite, vrijednosti, tvoje obećanje kupcu najvažnije je što možeš učiniti kako bi tvoj proizvod postao poželjan ciljanom kupcu. Razumijevanje utjecaja komunikacije pomoći će ti u razmišljanju što želiš svom kupcu pričati i koje ciljeve želiš ostvariti. Ako imaš odgovore na ova pitanja spreman si za brendiranje.

 

 

Spremnost na kontinuirano ulaganje

 

Izgradnja brenda zahtijeva kontinuirano ulaganje tvog vremena, energije i financijskih resursa. Jednostavno rečeno, nema prečaca u izgradnji tvog brenda. Snažni brendovi rezultat su vizije i predanosti.

 

Znanje i podrška


Uz sve navedeno, kako bi mogao krenuti s brendiranjem potrebno ti je znanje i vještine verbalne i vizualne komunikacije, a to ćeš dobiti odabirom partnera. Mnogi brendovi ne zažive upravo iz razloga što misle da mogu sve sami. Biti sam svoj majstor odlično funkcionira za područje hobija, no ukoliko želiš ozbiljnost i rast u svom poslu potreban ti je partner. Mi smo ovdje da ti pomognemo iskristalizirati tvoju viziju, postaviti strategiju i brend identitet kao temelj izgradnje tvog brenda.

 

 

Strategija i identitet brenda donose ti jasne korake i služe ti kao moćan alat uz koji dobivaš uputstvo za korištenje, no alat bez tebe malo postiže. Tvoja jasna vizija, razumijevanje, predana i dosljedna komunikacija, te stručnan partner grade tvoj brend. Ukoliko si spreman za rast i planiraš ulaganje u izgradnju svog brenda, javi nam se na info@inbuko.com.

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Hvala! Vaša prijava je zaprimljena!
Ups! Negdje je nastao problem. Pokušajte ponovno.