Kako ti brendiranje pomaže prodaji?

Brendiranje i prodaja u izravnoj su vezi i upravo je ulaganje u brend jedan od najsigurnijih načina za povećanje prodaje. Prodaja se događa odlukom o kupnji, a prije prethode faze stvaranja potrebe za proizvodom, istraživanja i informiranja, uspoređivanja i razmatranja da bismo na kraju donijeli odluku o izdvajanju novca. Svi smo mi i sami kupci i iskustveno znamo da se odluka o kupnji bazira na funkcionalnim i emocionalnim benefitima proizvoda ili usluge koju kupujemo.

Brendiranje je komunikacija s kupcem i tržištem, a što više informacija imamo, smanjuje se rizik i nesigurnost, osjećamo se sigurnije u donošenju odluke o izdvajanju novca. Komunikacija o tvom proizvodu ili usluzi ključna je kako bi kupac prije svega saznao za tvoj proizvod ili uslugu, upoznao se s ključnim porukama i informacijama o tvom proizvodu, vrijednostima, benefitima i osobnosti. Sve navedeno gradi percepciju - gradi tvoj brend, a snažan brend kupac je spreman platiti više, kupiti češće i brže.

U nastavku donosimo ključne benefite brendiranja koji doprinose povećanju prodaje tvog proizvoda ili usluge.

1.   Jasnoća

Brendiranje se temelji na strategiji koja je usklađena s vizijom tvog posla. Kroz proces razvoja brenda dobivaš jasnoću o pitanjima:

- što donosiš na tržište svojim proizvodom ili uslugom

- koje točno probleme rješavaš

- tko su tvoji ciljani kupci

- koje su tvoje vrijednosti i benefiti tvog proizvoda ili usluge

- koji je tvoj jedinstven način da se povežeš sa svojim ciljanim kupcima

Brend strategija donosi jasnoću i pomaže tvojoj prodaji dosljedno komunicirati izgraditi odnos s ciljanim kupcem. Uspjeh prodaje danas je neraskidivo vezan za jasnoću komunikacije i snagu brenda.

2.   Prepoznatljivost i dosljednost

Brendiranjem pomažeš kupcu odlučiti kome će dati svoje povjerenje. Kupac će te zapamtiti po jedinstvenoj brend priči, imenu tvog brenda, sloganu i porukama, logotipu, ambalaži, web stranici… Sve navedeno treba biti dio jedinstvene cjeline i pričati istim jezikom kako bi stvorio prepoznatljivost. Tvoj brend živi kada kupac dolazi u kontakt s njim. Jedinstven brend identitet i dosljedna komunikacija grade prepoznatljivost, a prepoznatljivost je potrebna kako bi te kupac u moru istih odabrao i kupio tvoj proizvod ili uslugu.

 

3.   Lojalnost i povjerenje

Lojalnost brendu temelji se na percepciji - imidžu brenda i korisničkom iskustvu putem kojeg se kupac povezuje s tvojim brendom. Lojalni kupci ne biraju tvoj proizvod zbog konkurentne cijene ili popusta već zbog kvalitete, tvog ispunjenog brend obećanja, razine usluge i osjećaja koji im tvoj brend daje. Kupci koji ti vjeruju, su kupci koji ostaju.

 

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Hvala! Vaša prijava je zaprimljena!
Ups! Negdje je nastao problem. Pokušajte ponovno.