Na koje sve načine možeš uložiti u svoj brend?

Ako ovo čitaš, vjerojatno vjeruješ u vrijednost snažnog brenda i tražiš načine kako najbolje uložiti razvoj vlastitog. Način i opseg ulaganja u tvoj brend prije svega ovisi u kojoj si fazi poslovanja i koji su tvoji poslovni ciljevi.

Bez obzira u kojoj fazi se nalazio, tvoj brend već postoji. Sve što ljudi misle i osjećaju o tebi, tvom poslu, proizvodu - tvoj je brend. Tvoja web stranica, vizualni identitet, način na koji komuniciraš s kupcima, djelatnici, pakiranje - sve su to dodirne točke tebe i kupca koje grade iskustvo i percepciju o tebi. Ako imaš nedoumica u kojem smjeru se kretati, donosimo ti različite načine na koje možeš osnažiti svoj brend.

 

 

1. Ulaganje u kreiranje tvog brend identiteta

Kreiranje brend identiteta polazna je točka i temelj ulaganja u izgradnju brenda. Imaš jasnu viziju razvoja svog posla, kvalitetan proizvod ili uslugu i spreman si za rast - vrijeme je za izgradnju tvog brend identiteta. Kako bi se pozicionirao na tržištu potrebno ti je ime s porukom, dizajn sa značenjem te komunikacija tvojih vrijednosti i tvog brend obećanja ciljanom kupcu. Izgradnja brend identiteta pomoći će ti u dosljednoj komunikaciji svoje vizije i vrijednosti prema kupcima, ali i prema budućim zaposlenicima i investitorima. 

 

2. Ulaganje u izradu web stranice

Web stranica je tvoj javni portal za brendiranje. Ulaganje u izradu web stranice najbolje je napraviti nakon ulaganja u brend identitet. Nakon što imaš ime, slogan, ključne brend poruke, logo, bolje, tipografiju imaš preduvjete za ulaganje u izradu web stranice. Moćan je alat za stvaranje percepcije o proizvodu ili usluzi putem objedinjene verbalne i vizualne komunikacije tvog brenda.

  

3. Ulaganje u ambalažu i dizajn proizvoda

Ambalaža povećava vrijednost tvog proizvoda i utječe na odluku o kupnji. Način na koji su tvoji proizvodi pakirani i dizajnirani važan je dio tvog brenda. Korištenje visokokvalitetnog pakiranja i dizajna pomaže u stvaranju prepoznatljivosti i čini tvoj proizvod privlačnim i poželjnim.

 

4. Ulaganje u oglašavanje

Oglašavanje osigurava prisutnost i utječe na povećanje svijesti o tvom proizvodu ili usluzi. Snažan je način privlačenja novih kupaca. I kod ulaganja u oglašavanje od velike je važnosti prethodno izgraditi brend identitet. Oglašavanje temeljeno na ključnim brend porukama, vrijednostima i jasnim benefitima osigurava efektivniju i precizniju komunikaciju prema tvom ciljanom kupcu.

 

5. Ulaganje u izvrsnu korisničku uslugu

Pružanje izvrsne korisničke usluge važanje dio izgradnje tvog brenda. Odnosi se na ažurno odgovaranja na upite kupaca, pravovremeno rješavanja problema ili nedoumica i nadmašivanje očekivanja korisnika.

 

6. Uloži u educiranje zaposlenika kako bi postali ambasadori tvog brenda

Tvoji zaposlenici su tvoji ključni ambasadori. Prenesi na zaposlenike svoju viziju i misiju, organizacijske vrijednosti, osobnost i obećanje kupcu. Zaposlenici su upravo ti koji oživljavaju vrijednosti i viziju poslovanja na van. Ako tvoji zaposlenici nisu uvjereni u brend, kako onda mogu uvjeriti druge ljude da se povežu s brendom? Kupci i tržište primjete ako obećanje brenda nije ono što živi i unutar samog poslovanja. Samim time, tvoj posao postaje još jedan u moru istih.

Vrijeme je da uložiš u razvoj svog brenda? Javi nam se na info@inbuko.com.

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Hvala! Vaša prijava je zaprimljena!
Ups! Negdje je nastao problem. Pokušajte ponovno.