22.5.2023
|

ŠTO JE BREND IDENTITET?

Što je za čovjeka ime, glas, izgled i osobnost, to je za posao brend identitet. Tko si i tko želiš biti za svog kupca? Kako želiš da te percipira? Kako izgledaš i kako zvučiš?

 

Kao i čovjek, brend koji je izgradio svoj autentičan identitet djeluje samouvjereno, sigurno i nedvosmisleno prenosi svoju poruku kroz svaku interakciju sa svojim kupcem. Jasno komunicira zašto postoji, kako i koje probleme rješava ili koje potrebe zadovoljava kojim kupcima.

 

Izgradnji brend identiteta prethodi brend strategija kojoj je cilj iskristalizirati misiju, viziju i vrijednosti, te ih uskladiti s potrebama koje rješavaš svom ciljanom kupcu.

Brend strategija definira jasne smjernice za kreiranje tvog brend identiteta. Određuje ton tvog glasa, izgled i cjelokupni mood brenda. Čuva te od prolaznih trendova i osigurava izgradnju tvoje autentičnosti u poslu.

 

Brend identitet čine verbalni i vizualni dio komunikacije tvog brenda. Verbalni identitet brenda odnosi se na:

-       Ime tvog brenda

-       Slogan tvog brenda

-       Ključne brend poruke

-       Brend priču


Vizualni identitet brenda odnosi se na:

-       Znak i logotip tvog brenda

-       Boje i tipografiju tvog brenda

-       Brend dizajn

 

Verbalna i vizualna komunikacija trebaju biti skladna cjelina te se međusobno nadopunjavati i podržavati. Trebaju pričati istim jezikom - što jasnije prenositi ključne poruke tvog brenda s ciljem stvaranja prepoznatljivosti i diferenciranja tvog proizvoda ili usluge od konkurencije. Što je vizualniidentitet pamtljiviji, a poruke jasnije i razumljivije lakše ćeš i brže stvoriti pozitivnu percepciju proizvoda ili usluge kod tvog ciljanog kupca.


Brend identitet predstavlja srž tvog brenda. Temelj je za dosljednu komunikaciju i prenošenje poruke tvom kupcu. Ključan je za izradu tvoje web stranice, dizajn ambalaže tvog proizvoda, komunikaciju na društvenim mrežama, pa sve do oglašavanja. Dosljednost verbalne i vizualne komunikacije pomaže ti izgraditi i održati svijest o postojanju tvog proizvoda ili usluge, percepciju kvalitete i povezanost sa ciljanim kupcem te na kraju, lojalnost tvog kupca. Dobro osmišljen brend identitet čini da tvoj proizvod svi prepoznaju, pa čak i oni koji nemaju potrebu za tvojim proizvodom ili nisu tvoji kupci. Najbolji brendovi su oni koji uspijevaju pozitivno utjecati na ponašanje kupaca.

 

Brend identitet je alat za jasnu komunikaciju što radiš i kako radiš prema tvom ciljanom kupcu. Jasna komunikacija ti osigurava prepoznatljivost i diferencijaciju tvog proizvoda ili usluge od konkurencije.

Ukoliko si spreman za rast i podizanje posla na višu razinu, javi nam se na info@inbuko.com

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Hvala! Vaša prijava je zaprimljena!
Ups! Negdje je nastao problem. Pokušajte ponovno.