Stan Projekt

OBUHVAT

Vizualni identitet

DJELATNOST

Građevinarstvo

O PROJEKTU

Stan Projekt je građevinska tvrtka koja je već jedanaest godina specijalizirana za izgradnju stambenih objekata. Preseljenje ureda na novu lokaciju, u poslovni centar Eurodom, označilo je novu fazu u poslovanju tvrtke te je ujedno bilo i prilika za redizajn vizualnog identiteta. S obzirom da je do tog trenutka od vizualnog identiteta bio razvijen samo logotip, u ovom projektu razvijen je novi znak, logotip, uzorak, boje i tipografija te su dizajnirani poslovni materijali i prostorne aplikacije.

VIZUALNI IDENTITET

Vizija vlasnika bila je čist, jednostavan identitet s bojama koje su prevladavajuće u projektima tvrtke - bijelom i tamno sivom. Ideja za razvoj znaka je bila pametnim rješenjem ispričati priču Stan Projekta - moderne i kvalitetne gradnje stanova. S obzirom da je temeljni oblik prostora, kao osnovni oblik znaka izabran je kvadrat. Često se povezuje i odnosi na materijalizaciju ideje. Simbol je pouzdanosti i udobnosti.

Unutar kvadrata kao osnovnog oblika, nalaze se slova S i P - početna slova naziva tvrtke. Slova su geometrizirana, te su redukcijom i stilizacijom uklopljena u kvadrat s kojim čine oblik tlocrta stana, a cjelokupan znak prikazuje pojednostavljen prikaz cijele zgrade. Iz znaka je izveden uzorak koji je kasnije korišten u aplikacijama vizualnog identiteta.