Savoy

OBUHVAT

Brand strategija
Verbalni identitet
Vizualni identitet

DJELATNOST

Smještaj

O PROJEKTU

Savoy residence&spa novi je smještajni i spa objekt u Osijeku. Nalazi se u središtu barkone jezgre, Tvrđe, u povijesnoj građevini koja je u ovu svrhu temeljito obnovljena 2021. godine. Vizija investitora bila je napraviti smještajni objekt s osam soba i spa zonom, a naš zadatak -osmisliti pozicioniranje objekta na tržištu te sukladno istom kreirati jedinstven branding - ime, komunikaciju i vizualni identitet. Savoy je započeo s radom u studenom 2021. i u kratkom periodu je prepoznat kao udobno, mirno i romantično odredište za parove i turiste iz različitih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja.

POZICIONIRANJE

Romantično okružje i skrovitost Tvrđe idealni su za kratki predah i odmak od svakodnevice, dok u isto vrijeme nudi doživljaje na dlanu. U neposrednoj blizini nalaze se muzeji, galerije, sakralni objekti, restorani i barovi, a nekoliko koraka ka sjeveru vodi do rijeke Drave i najduže europske riječne šetnice, Promenade. Kretanjem ka zapadu započinje šetnja prema centru grada, kroz secesijski niz i zelene parkove.
Analizom turističkog okružja i konkurencije kreiran je koncept objekta i definirana je ciljana populacija. Objekt komunicira gostima s područja Hrvatske i susjednih zemalja, koji biraju odredište za kraći odmorišni boravak u gradu - city break. Primarno se obraća parovima, kojima je važna razina udobnosti, privatnosti te sadržaji za opuštanje. Osnova razvoja brand identiteta objekta bila je snažno utkati duh lokacije, a ujedno prenijeti doživljaj sofisticiranog i udobnog okružja.Brand obećava gostu visoku razinu udobnosti, opuštanja i privatnosti. Nositelji sadržaja su sobe s jacuzzijima i spa zona, a prijava u objekt vrši se self-check in-om.

BRAND IMAGE

Udobnost     I     Privatnost     I     Luksuz

ATRIBUTI

Povijesna jezgra     I     Turizam     I     Romantika
O IMENU

Život se u Tvrđi odvija već preko tristo godina, a njezine ulice i trgovi kriju brojne ispričane i neispričane priče. Jedna od njih je i o slavnom princu i vojskovođi, Eugenu Savojskom koji 1709. godine daje naredbu za nastavak izgradnje osječke tvrđave te izgradnju zaštitnih fortifikacijskih zidina, čime u povijesnu jezgru Osijeka snažno utiskuje svoj pečat. Savojski je spominjan u Osijeku u književnim djelima, povijesnim zapisima i legendama, ali njegov motiv još nije oživljen unutar same Tvrđe. Ideja o mjestu koje nakon uživanja, istraživanja ili posla nudi kvalitetan odmor i privatnost, imenovana je prema princu Eugenu. Imenom je određen smjer verbalne i vizualne komunikacije - u središtu ima čovjeka, a stapa eleganciju bečkog dvora i povijest Osijeka. U svrhu jasnije diferencijacije, ime je prošireno naglaskom na ključni sadržaj: Savoy residence & spa.

IME


VIZUALNI IDENTITET

Razvoj vizualnog identiteta vodila je ideja o modernom, a ujedno elegantnom izričaju koji asocira na raskošne elemente carskog dvora. Identitet počiva na geometriji koja brandu daje čistoću i moderni izričaj, a duboka crvena, zlatna i mekane teksture daju ugodan i elegantan ton brandu. Razvijen je brand uzorak od slova S koji svojim rasporedom podsjeća na barokne uzorke. Dizajnirani su poslovni materijali te promotivni materijali koji se nalaze u sobama.


INTERIJER

Brand identitet je u prostoru zaživio i kroz uređenje interijera. Inspiracija Eugenovim posjetima Osijeku, dolascima između bitki, Osijek, Tvrđa i Savoy residence & spa su vrata iza koji se krije predah koji donosi osvježenje i novu energiju za dalje. Osnovna ideja bila osmisliti elemente koji će u prostor unijeti toplinu i dašak luksuza. U tu svrhu su dizajnirane tri serije zidnih grafika, a kroz interijer suptilno provlače i posebno osmišljeni detalji poput dizajnirane posteljine i privjesaka za ključeve od mesinga, a razvijen i sustav je označavanja na pročelju te unutar objekta.