Knightx

OBUHVAT

Brand strategija
Verbalni identitet
Vizualni identitet
Web dizajn

DJELATNOST

IT

O PROJEKTU

IT tvrtka KNIGHTX započela je s radom pod imenom Valore IT, a nakon nešto više od godinu dana poslovanja došlo je vrijeme za davanje lica i glasa onome što jesu. Ključni cilj rebrandinga bio je kreirati jedinstvenu filozofiju branda koja odražava internu kulturu i vrijednosti, a koja će na inspirativan i snažan način komunicirati kako njihovi stručnjaci ostvaruju uspješne rezultate za klijente.Za KNIGHTX smo razvili brand strategiju, priču, ime, slogan, vizualni identitet te aplikacije na poslovne i promotivne materijale, u prostor i web dizajn.

RAZVOJ BRANDA

Filozofija koja pokreće tvrtku je kreiranje vrijednosti – klijentu i djelatnicima. Klijentima na globalnom tržištu pristupaju s dubokim razumijevanjem poslovne perspektive i fokusiraju njihove stvarne potrebe i specifičnosti. Istraživanjem o organizacijskoj kulturi, od strane djelatnika dobili smo interni uvid u percipirane snage i vrijednosti tvrtke te smo ih sintetizirali u najvažnije. KNIGHTX vrijednosti baziraju se na otvorenoj komunikaciji, međusobnoj potpori i zajedničkom rastu - interno i u odnosu s klijentima.Tim je mlad i energičan, a ponosi se borbenošću i sposobnošću rješavanja izazova. KNIGHTX hoda pod istom zastavom s klijentom.

BRAND IMAGE

Globalno     I     Ekspertno     I     Pouzdano     I     Energično

ATRIBUTI

Vještina     I     Snaga     I     Borba     I     Osvajanje     I     Dostojanstvo     I     Empatija     I     Iskrenost     I     Sloboda     I     Dobrobit

O IMENU

Sintetizirani brand image i atributi doveli su nas do viteštva – i upravo takva osobnost je inspirirala ime i razvoj daljnje komunikacije. Ime koje odražava energiju kojom se pristupa klijentu, timu i radu:KNIGHTX u sebi utjelovljuje arhetip modernog viteza - hrabrog borca za plemenite ciljeve, vođenog plemenitim vrijednostima. Ime je koje odražava duh, ali i pristup klijentu, timu i radu. U sebi sadrži borbenost, visoku motivaciju i vještine te ljudskost.

SLOGANSlogan u sebi nosi poruku kreiranja rješenja koja nadilaze eksterne i interne izazove, bazirane na dobrom razumijevanju klijentovih potreba i potreba tima. Komunikacijom se stavlja naglasak na kreiranje primarno poslovnih rješenja; rješenja u vidu digitalnog proizvoda koja nastaju uzimajući u obzir specifičnosti klijentovih procesa i organizacije.

VIZUALNI IDENTITET

Vizualni identitet je baziran na energiji tima - čistoj, snažnoj i s asocijacijom na borbu, pokret i rast. Razvijen je znak, logotip te karakteristična paleta boja, tipografija i uzorci, a isti su bazirani na motivima brand imidža kojima se definirala i verbalna komunikacija. Elementi vizualnog identiteta počivaju na geometrizaciji (logo, tipografija, vizualni elementi) te korištenju personaliziranih boja. Izdvajanjem slova K razvijen je jedinstven znak, iz kojeg je dalje izdvojen oblik strijelice, kao element dinamike i progresa. Strijelica je poslužila kao element od kojeg je dalje razvijena vizualna komunikacija za različite aplikacije. Uz poslovne i promotivne materijale, branding s KNIGHTX vrijedostima apliciran je u interijer ureda, a napravljene su i posebne aplikacije za posebnu strast nekoliko članova KNIGHTX tima - motore i motociklističku opremu.


WEB DIZAJN

Osnovni zadatak bio je napraviti web stranicu koja na snažan, a ujedno sažet i jednostavan način predstavlja KNIGHTX, a primarno se obraća potencijalnim klijentima i zaposlenicima. Dizajn počiva na novom brand identitetu te komunikaciji ključnih poruka branda - kojim vrijednostima je vođen te koje probleme rješava. Vizualna dinamika stranice postignuta je korištenjem oblika i uzoraka koji su razvijeni od osnovne brand strijelice.