Inbuko

OBUHVAT

Brand strategija
Verbalni identitet
Vizualni identitet
Web dizajn

DJELATNOST

Branding i Brand Dizjan

O PROJEKTU

Naše vrijednosti i identitet pretočene su u brand INBUKO, koji postoji zbog osnaživanja poduzetničkih vizija kako bi postale uspješni brandovi koji donose vrijednost na tržištu.Najveću inspiraciju pronalazimo u prirodi - u procesima, estetici, površinskoj jednostavnosti s pozadinom kompleksnih činitelja i veza između njih. Kreirajući jedinstven identitet, zaronile smo upravo u prirodu kako bismo pronašle autentičan verbalni i vizualni izričaj.Razvijeni brand identitet implementiran je i kroz brand video, komunikacijski alat kojim je brand predstavljen tržištu.

VERBALNI IDENTITET

Primarno se obraćamo poduzetnicima i osobama čiju je viziju potrebno pretvoriti u stvarnost, stoga je za verbalni identitet izabran osnažujuć i inspirativan ton.

BRAND IMAGE

Autentično     I     Prirodno     I     Inspirativno

ATRIBUTI

Kretanje     I     Snaga     I     Sloboda     I     Izražajnost

O IMENU

Svoju viziju prepoznale smo u riječi “inbukat” koja na starodalmatinskom znači “raširiti jedra da se napune vjetrom”. Dobar branding čini isto za posao - daje snagu da plovi punim jedrima.IME

SLOGAN

Slogan u sebi sadrži srž brandinga - važnost diferencijacije u odnosu na konkurenciju i kreiranje jedinstvene emocije u svijesti kupca.


VIZUALNI IDENTITET

Osnovna misao vodilja pri kreiranju vizualnog identiteta branda bila je razviti bezvremenski, prepoznatljiv identitet koji u sebi nosi brand priču, poveznicu s prirodom, kretanjem i osnaživanjem. Brand boje i teksture preuzete iz prirodnih materijala, a logotip je nastao ispisivanjem imena branda u tipografiji koja je posebno razvijena za ovu svrhu.
Brand znak je uhvaćen trenutak inbukanja jedara. Čine ga statična linija jarbola te dvije dinamične linije koje predstavljaju razmotavanje glavnog i prednjeg jedra. Iako kreativnost uzima bezbrojne smjerove, u pozadini svega materijaliziranog nalazi se matematika, promatrano očima - sve proizlazi iz geometrije. Naoko nepravilnog oblika, višesmjeran, protočan, slobodan i otvoren, INBUKO znak raspoređen je u oblik kvadrata, koji mu daje stabilnost i okvir. Kvadrat je istovremeno znak sjedinjenja četiri elementa – zemlje, vode, vatre i zraka, asocijacija na četiri osnovne strane svijeta, arhetip reda u svemiru te savršene mjere za čovjeka. Brand video kojim smo se predstavile tržištu u sebi nosi poruku vizionarima i sjedinjuje elemente INBUKO brand identeta.
BRAND VIDEO

Osmislili smo i dizajnirali tipografiju za naš brend. Svako slovo je crtano s ciljem prikazivanja našeg senzibiliteta i dosljednosti u vizualnoj komunikaciji. Zajedno s logotipom, naša tipografija čini jedinstvenu i prepoznatljivu cjelinu.

BRAND VIDEO

Brand video kojim smo se predstavile tržištu u sebi nosi poruku vizionarima i sjedinjuje elemente INBUKO brand identiteta. Veliko hvala gospodinu Željku Skomeršiću na plovidbi i ustupanju prekrasne  barke, lovranskog guca iz 1968. godine, za potrebe snimanja.